top of page

NATURE YOUR TEAM 
FOR A HEALTHY WORKPLACE

Of je team nu op afstand werkt of op kantoor, de impact van een zittend beroep op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen is verbluffend. Ondanks de voor de hand liggende voordelen van flexibel en digitaal werken, is het moeilijker dan ooit om voor het welzijn van onze teams te zorgen, met loskoppeling, isolatie en een ongezonde ‘overwerkcultuur’ die onder de oppervlakte suddert. 

Het is bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur een positieve invloed heeft op de mentaliteit, focus, stressherstel, productiviteit en creativiteit, bovenop de mentale en fysieke gezondheidsvoordelen
. 

De natuur veroorzaakt onmiddellijke onbewuste en automatische reacties en interventies zijn eenvoudig en kostenefficiënt. Bedrijven hebben er dus alle belang bij om in te zetten op natuur om het welzijn van hun medewerkers een boost te geven. De ‘winst’ van welzijn is duidelijk merkbaar in de HR-cijfers. Gelukkige medewerkers zijn productieve medewerkers.

“Een bedrijf met een goed en duidelijk well-being beleid voorkomt dat er nog meer mensen uitvallen ”

Welzijnstraject

Positief welzijnsbeleid met de natuur als preventietool


Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde kaders, creatieve werkvormen, oefeningen en tools komen we tot een gemeenschappelijk gedragen welzijnsbeleid, met aandacht voor een positieve aanpak en met als doel burn-out preventie en daarmee minder afwezigheid door ziekte. Als onderdeel daarvan leren we je hoe je meer natuur kan integreren in een organisatiecontext. Je leert hoe natuur, mentale gezondheid, een duurzame levensstijl en organisatieontwikkeling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Meer natuur leidt oa tot meer (werk)geluk, een beter welzijn, stressreductie, minder absenteïsme, minder burn-out een betere concentratie en betere prestaties op het werk.

Voordelen Corporate Well Being

  • Stress vermindert

  • absenteisme daalt

  • productiviteit en creativiteit stijgt

  • aantrekkingskracht voor talent

  • behoud van personeel

  • innovatief

  • evidence-based

  • kosten besparend

Lucid.jpg
LOW_©LUCID_REWILD_56.jpg
LOW_©LUCID_REWILD_54.jpg
LOW_©LUCID_REWILD_40.jpg

Het nemen van bewuste

‘natuurpauzes’ is een noodzaak


De effecten van natuur op de productiviteit en het welzijn van je medewerkers zijn enorm.

bottom of page