top of page

Deze halve wilden

Of je kan ons ook aanspreken met Josephine en Sarah. En ja, wij promoten de buitenlucht. Zot hé?

 

_POL3459.jpg
IMG_0499-ANIMATION.gif

Ons verhaal

Beide hebben we wat heimwee naar

onze kindertijd die zich grotendeels buiten afspeelde, tussen de beesten en in het bos. Daarbuiten, waar onze fantasie het overneemt, we fysiek vermoeid zijn op het einde van de

dag en er weinig of geen afleiding is, daar voelen we ons goed. Gelukkig. Net dat willen we je graag laten herontdekken.

Mentaal welzijn

Omdat 'buiten zijn' deugd doet. Echt waar. Beide hebben we onze kindertijd voornamelijk buiten doorgebracht. Maar we merken dat dit minder evident is tegenwoordig. De digitalisering heeft onze tijd ongemerkt ingepalmd. Het scherm eist onze aandacht op en we brengen (in tegenstelling tot een aantal jaren terug) steeds minder tijd buiten door. En dat beginnen we allemaal te merken. We ervaren meer stress en krijgen een overload aan prikkels binnen.

Evidence-based

Begrippen als burn-out, depressie en hooggevoeligheid zijn ons niet vreemd. Er zijn al heel wat onderzoeken gebeurd die aantonen dat buiten zijn wel degelijk een positief effect heeft op je mentale gezondheid. En dat merken we zelf ook dus gaan we naar buiten. Wandelen, joggen, spelen, zitten en kijken...elke dag eventjes de buitenlucht in. Probeer het eens, het gaat je deugd doen!

bottom of page