top of page

Karen: eigenaar van Inside Out, een outdoor onderneming die je meeneemt van binnen, naar buiten

The art of slowing down in nature

Natuurcoaching en -beleving

Achtergrond

  • Jaaropleiding Bushcraft en Survival bij Outdoor School

  • Natuurcoach en counseler

  • Coaching van mensen en paarden

  • Lerarenopleiding + jaren ervaringsgericht leren binnen Freinet onderwijs

Wild Things krijgen 10% ledenvoordeel bij de meerdaagse activiteiten van Inside Out


Van jarenlang juf in het Freinetonderwijs naar een eigen outdoor onderneming, Karen deed het. Wie is ze? Wat doet ze? En waarom? Terwijl we een appelsien delen in de winterzon, vraag ik het haar.


Wie is Karen - het gezicht van Inside Out?

(verslikt zich bijna in haar appelsien)

“Wie is Karen, goh, wacht he… Bijna 35 jaar, of zeg nog maar 34, dat klinkt fijner (lacht). Opgegroeid in de buiten, tussen de paarden, honden en bossen. Iemand die heel veel houdt van reizen en avontuur zoekt in het kleine van elke dag.”


Avontuur in het klein dus. Ook in het groot? Wat was jouw wildste avontuur?

“Zonder twijfel mijn reis naar Australie, Nieuw-Zeeland en Hongkong van 19 maanden die ik alleen heb afgelegd: prachtige natuur, nieuwe mensen, maar ook mezelf tegengekomen en opnieuw uitgevonden.”


Opnieuw uitgevonden? Vertel me meer!

“Leren van andere mensen opende mijn perspectieven. De reis leerde me dat er heel andere culturen bestaan dan ‘onze cultuur, onze waarheid’. Door alles achter te laten en naar een volledig nieuwe plek te reizen waar alles open lag en ik alle richtingen uit mocht, kon ik opnieuw heel zuiver bij mezelf voelen: Wat vind ik belangrijk? Wat wil ik? Wat niet? Sommige situaties die niet goed aanvoelden, leerden me volledig op mijn buikgevoel te vertrouwen. Dat probeer ik hier nu ook. Ik zeg dan tegen mezelf: ‘Je kon het -daar-, vertrouw er nu -hier- ook maar op.’”


En dat vertrouwen kon je gebruiken, want je één jaar geleden waagde je de sprong van de veilige klassituatie naar je eigen outdoor-onderneming. Vertel eens?

“Inside Out staat voor letterlijk en figuurlijk van binnen naar buiten gaan. Mensen verbinden: met elkaar, zichzelf en hun omgeving door middel van natuurbeleving en coachings in de natuur. Voor mij is Inside Out een weg zoeken naar doen wat ik graag doe en waar mijn hart en ziel liggen, waar ik zelf warm van word. Ik doe daarmee het vuur in mezelf weer branden en dat wil ik graag overbrengen naar mensen. Omdat ik zelf avontuurlijk ben aangelegd, wil ik mensen daar ook in meenemen en uitdagen. Ik wil je begeleiden om net uit die comfortzone te stappen. Een avontuurlijke tocht, niet alleen buiten, maar ook binnenin jezelf.”


Life begins at the end of your comfort zone Neale Donald Walsch

Verbinding én natuur, yes! Welke komende activiteiten staan er gepland?

“In de paasvakantie organiseer ik een Wild Awake weekend om die avontuurlijke tocht binnen jezelf aan te gaan. Er gaan ook twee Ouder-Kind driedaagsen door en een yoga - crea - bushcraft dag met Annemie van Vita. Het weekend van 20 mei organiseer ik een Friendsbuilding weekend en er komt nog veel meer om mensen meer naar buiten te halen: walk&talk, luistervuren, en nog allerlei dingen die in mijn hoofd borrelen.”


Aan welke van jouw activiteiten zou je zelf het liefst deelnemen?

“Allemaal! Ik doe die echt allemaal even graag. Maar als ik eentje moet kiezen ga ik toch voor het Wild Awake weekend: persoonlijke ontwikkeling in de natuur, in de setting van Inside out, dat zou ik echt zelf willen doen. Echt dieper gaan.”


Wat is jouw lievelingsplek buiten?

“Als ik het even wat verder mag zoeken: in een land zoals Zweden, waar bossen zijn en meren, daar voel ik me helemaal thuis. Wat dichterbij: In een hoekje van de tuin met het zonnetje op mijn gezicht, tussen de schaapjes, met mijn hond en paard dichtbij. Of op de rug van mijn paard, struinend door de velden en bossen.”


Welke tip heb jij om meer tijd buiten door te brengen?

“Jullie quote op de REWILD mat: ‘Maak dat ge buiten zijt!’, gewoon gààn! Er zijn genoeg excuses om het niet te doen, maar elke stap buiten is een stap in de goede richting denk ik. We leggen ons zelf vaak heel hoge verwachtingen op, ook in het naar buiten gaan. Maar wat ik soms doe is juist genieten van hele kleine dingen buiten: koffietje buiten gaan opdrinken, handen in de moestuin, twee minuten buiten om de zonsondergang mee te pikken, gewoon zitten met uw gat in het gras en even niks doen, …”


Trust the wait
Embrace the uncertainty
Enjoy the beauty of becoming
When nothing is certain, anything is possible
mindsetofgreatness

Waar zit jouw REWILD DNA?

“In de verbinding met het buiten zijn, sowieso. Mensen inspireren en aanmoedigen om meer naar buiten te gaan en elkaar te ont-moeten. En - oh ja - in de liefde voor chocola (knipoogt). Ik wil mijn steentje bijdragen aan de community die jullie opbouwen, ik sta 100% achter wat jullie doen en ben trots om daar deel van uit te maken.”


Proud to be wild! Welke wilde ideeën heb jij voor de toekomst met Inside Out?

Ik droom van een vaste plek voor Inside Out. En van tochten in het kader van Inside Out in binnen- en buitenland. De natuur in met de kano, te voet, … dat zou de max zijn!


Wij gaan mee! Heb je voor jezelf ook nog een wilde droom?

“Oei ik heb er veel, ik ben echt nog niet uitgedroomd. Sowieso een wereldreis maken en eigenlijk, ergens een klein huisje kunnen kopen met veel grond en daar gelukkig oud worden. Dat is nogal een wilde droom he?” (lacht)


Instagram & Fb: insideout.be

Comments


bottom of page