top of page

Eerste editie Wild Things Fest was een vuil succes!


Wie zondag 7 mei aanwezig was op het Wild Things Fest van REWILD in het Limburgse Wellen ging vast en zeker gelukkig naar huis.De natuur, de buitenlucht en je eens goed laten gaan waren vooropgestelde vereisten en die werden ruimschoots ingevuld. Onze partners gaven het beste van zichzelf en vulde de namiddag met een fantastisch programma. Je eigen houten lepel snijden bij Atelier Jamaer, een vuurboog maken bij Villmark Adventures, ijsbaden met Michiel van Lokotho,... of gewoon gezellig verbroederen aan een kampvuur.


Een dikke dikke dank je wel aan al onze aanwezige partners:

Op Wandel

My Escape

Inside-Out

De kleine Theeboom

We are Outsiders

Wolvenkinderen

Udukda

Nationaal Park Hoge Kempen

Lieteberg

Rewilding

Mike Deroover

Yoga By Vita

Lokotho

Autentic World

De Avonturier ....


Samen met en door Wolvenkinderen werd het ook nog eens de smerigste dag van het jaar want... het eerste Belgisch Kampioenschap modderspringen vond ook plaats tijdens Wild Things Fest! Een propere wedstrijd is het zeker niet, maar wel spetterend avontuurlijk! Deelnemers waren welkom vanaf de leeftijd waarop ze kunnen springen, er stond geen maximumleeftijd op de discipline. Het was niet de verste of hoogste sprong die van belang was wel werd er gekeken naar de emotie, het spektakel en plezier bij het jureren van de winnende sprong.


Bij de kinderen ging de overwinning naar Jarne Motmans en Prisca Valkeniers werd de eerste Belgisch Kampioene bij de volwassenen. Een speciale vermelding voor de Scouts en Gidsen van Wellen, die met de meeste deelnemers kwamen opdagen én Goud haalden in de categorie duosprong dankzij leiders Charlotte Steenput en Valérie Jamart.


Winnares Prisca was tevreden over haar poging:

“Doen, dacht ik! Niet te veel nadenken. Het is heel bevrijdend om eens iets te doen wat je anders niet doet. En ik heb de indruk dat het ook goed is voor mijn huid!”

In de modder springen was niet verplicht maar ‘maak dat ge buiten zijt’ was wel het dwingende motto van het Wild Things Festival. Want volgens ons is buiten spelen, buiten je tijd doorbrengen dan ook iets wat geweldig deugd kan doen. Schermen eisen alle aandacht van ons op, zorgeloos buiten zijn is er vaak niet meer bij terwijl het net heel gezond is. Het is bewezen dat de natuur heilzame effecten heeft op je mentale en fysieke welzijn. En dus willen we weer meer mensen naar buiten krijgen. En dat hebben niet enkel alle aanwezigen op ons Wild Things Fest begrepen maar de belangstelling van de pers was ook groot! En wij kunnen alleen maar dankbaar zijn en hopen dat we vanaf nu met z'n allen zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Want geloof ons: het gaat je deugd doen, beloofd!Beelden door LUCIDPERS


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page