top of page

Wat als je opnieuw kon beginnen?

Carolien Temmerman - Tamarin Inspirator en enthousiasteling in hart en nieren.Wie is Carolien - het gezicht van Tamarin?

Ik ga reageren vanuit mijn passie: iemand met een ongelofelijke drang naar positieve impact op de wereld, die tot rust komt door tijd in de natuur door te brengen. Oh ja, en een gigantische drang naar vrijheid, dat heb ik ook!


Wat was jouw wildste avontuur tot nu toe?

Wat voor mij wild is, gaat voor een ander misschien heel gewoon zijn, maar ik deel het toch (lacht): Mijn meest confronterende avontuur was een daghike met mijn toenmalige vriend: de hoogste berg van Ierland. Tijdens de afdaling heb ik 5 uur non-stop geweend omdat ik dacht dat ik zou dood gaan, zo steil was het. Nu ja, of dat denk je dan als je hoogtevrees hebt.


Mijn echt wildste avontuur was een packraftexpeditie in Schotland: pittig weer omdat we de expeditie tussen twee stormen door deden, continu regen, rukwinden, uitzoeken hoe je op een veilige manier er door geraakt, … Spannend, maar zo leuk! Op voorhand denk ik dan: ‘ik ga dat nooit durven!’, maar in zo heftige omstandigheden het dan toch halen, geeft enorm veel zelfvertrouwen! `Type 2 fun’ noemen ze dat he (lacht).


Hoe en waarvoor kunnen mensen jou vinden?

Ik geef inspiratiesessies om mensen die zichzelf wat belemmeren in het leven te helpen naar waar ze willen zijn. Dit zijn 1 op 1 sessies die op maat worden samengesteld voor de klant. Het kunnen wandelingen zijn, online meetings of packraftsessies zijn. Ik woon zelf in Waasmunster dus de meeste van die sessies gaan hier of in deze omgeving door.


Ook mensen die eens een reis nodig hebben om zichzelf te ontdekken, help ik graag op weg. Ik help hen niet gewoon de reis te organiseren, maar ook de zorgen die ze daar rond hebben weg te nemen. Bijvoorbeeld mensen die voor het eerst solo gaan reizen en schrik hebben dat ze zich alleen gaan voelen. Ik maak met hen een plan en geef hen de middelen om dit aan te pakken zodat ze voorbereid op reis kunnen vertrekken.


En natuurlijk de packraft trips! Ik richt me niet op adrenaline junkies, maar op mensen die gewoon genieten van de natuur, even weg willen uit de drukte van het leven, in het nu willen zijn.


Alle trips en andere activiteiten zijn uiteraard op mijn website te vinden.


Welke komende activiteiten staan er gepland?

- 4 november: packrafttrip in Nisramont

- 2 december: packrafttrip op de Semois

- Packraften in Puyenbroeck: data komen er aan, hou de socials in de gaten!


Aan welke van jouw activiteiten zou je zelf het liefst deelnemen?

Packraften uiteraard! Maar heel eerlijk; 5 jaar geleden ging ik door een moeilijke periode. Had ik toen zelf iemand gevonden die mij even kon begeleiden in dat vastzitten, voldoende in mij zou geloven om die stappen te zetten, een stille steun op de achtergrond, dat zou rust gegeven hebben. Die veilige haven voor iemand zijn, dat wil ik doen, en ik wou dat ik dat gehad had toen.


Over een veilige haven gesproken, wat is jouw lievelingsplek buiten?

Zonder twijfel Derwentwater in Keswick (Lake District)!

Ik vind die plek zo bijzonder om verschillende redenen: Je kan er heerlijk packraften, en toffe hikes van alle moeilijkheidsniveaus doen, je bent daar één met natuur en volledig in rust. Je vindt er avontuur en uitdaging. Er is een plaats in Keswick waarbij je vlak aan het meer staat. Je ziet de eilandjes in het meer en op de achtergrond zie je een prachtig gebergte. Het geeft rust en ademt het potentieel van alles wat je daar kunt doen.. En de mensen, die zijn daar zo vriendelijk!


Welke tip heb jij om meer tijd buiten door te brengen?

Je hoeft niet te denken dat je per sé een uur buiten moet zijn. Elke minuut buiten doet goed. Al is dat 2 minuten aan de deur buitenlucht inademen, 2 minuten voeten in het gras, …

Gewoonte creëren en loskomen van de overtuiging dat het een doel moet hebben!


Waar zit jouw REWILD DNA?

Natuur betekent voor mij: ‘ik kan mezelf zijn’, daar ben ik thuis. Bos of bergen, maakt me niet uit. Er zijn geen verwachtingen of verplichtingen, dat geeft een immense rust en vrijheid. Best een verslavend gevoel!


Herkenbaar! Welke wilde ideeën heb je voor de toekomst van Tamarin?

Ik wil mensen helpen zo authentiek mogelijk te leven aan de hand van vertraging, avontuur en ontdekking! Ik zou het geweldig vinden als ik op termijn mensen kan meenemen op expeditie in Schotland, hen leren omgaan met oncomfortabel zijn en zo helpen naar innerlijke groei: mini packraft expeditie, wildcamping, …


Ik ben ook bezig met het schrijven van een boek en zal daar trainingen over geven. Dat dan vertalen naar toegankelijke avonturen lijkt me fantastisch. Eind maart is er trouwens een workation in Noorwegen en daar zal ik al een workshop geven over hoe je dichter komt bij jouw authentieke zelf en de avonturier over jouw eigen leven wordt.


Van dromen naar doen dus! Heb je voor jezelf ook nog een wilde droom?

Ultieme vrijheid hebben, Tamarin levensvatbaar maken, mijn katten meenemen in ‘de Mike’ (camper), kunnen reizen zo veel ik wil en toch nog een stabiele basis hebben om naar terug te komen. Altijd blijven ontdekken!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page